pondělí 2. května 2016

Něžné drobnosti mají velký potenciál

Jsem milovnicí velkých výrazných náušnic. Ale holt jsou outfity, a příležitosti, ke kterým ty moje mega oringle nepasují. Obzvlášť s dcerkou na dětském hřišti jsem za mimoně. Jenže ty pidi pecičky to prostě není ono - jsou málo výrazné:-)

Takže šup šup nakoupit korálky, puzetkové komponenty, hlavně přidat něco blyštivého a vyrobit si šperk v co možná nejkratším čase, když si dcerka hraje 15 minut sama.

No a myslím, že se povedlo - podívejte.

Puzetkové náušnice


Co budete potřebovat?
- 2 druhy rokajlů nejlépe těch, které jsou stejně velké, zamezíte tak drobným odchylkám v průměru náušniček
- puzetky
- filc
- Swarovski nebo Preciosa kameny (můžete použít i jiné "nounejmy", ale u těchto ze zkušenosti vím, že i malinké kamínky se nádherně lesknou a jsou vidět)
- spešl lepidlo na kameny, ale myslím, že i Herkules je dostačující
- no a klasika - jehla, nit, nůžky:-)

Jak na to? Opravdu jednoduše!
- nalepte kamínek na kousek filcu
- obšijte kamínek jednou barvou rokajlů dokola a obstřihněte - ponechce tak 2mm filcu (abyste měli kam zapíchnout, až budete našívat druhou řadu rokajlů)
- propíchněte jiný kousek filcu puzetkovým komponentem (ten jsem i přilepila, ale možná to není až tak potřeba) a obstřihněte - opět ponechte tak 2 mm filcu
- slepte oba kousky filcu, ten s obšitým kamínkem a ten s přilepenou puzetkou, k sobě a obšijte je druhou barvou rokajlů tak, by byly prošité oba okraje filcu a tím se díly dostanou navěky nekompromisně k sobě

Náušnička je hotová. Na můj vkus ani moc malá, aby zanikla, ani příliš velká, aby rušila. Prostě akorát. A můžete jich vytvořit mraky a třeba i jako něžný dárek ke Dni matek:-)

Vaše Pavlína

Žádné komentáře:

Okomentovat